mijneigenkussen.nl - maatwerk kussens, snel en eenvoudig

Staalkaart Hondenkussens

X

Hondenmatras of orthopedisch hondenbed

Hondenmatrassen en orthopedisch hondenbedden zijn ideale ligplaatsen voor een hond. 

Wat is het verschil?

Het grote verschil tussen een orthopedisch hondenbed en een matras is dat een orthopedisch hondenbed voorzien is van een toplaag van traagschuim, ook wel memory foam genoemd. De traagschuim laag van 3 cm is verlijmd op een laag normaal schuimrubber van 7 cm of van 3 cm. Traagschuim heeft de eigenschap om veel meer tegendruk te geven dan normaal schuimrubber. Een hond met gewrichtsproblemen ligt daardoor veel prettiger op een orthopedisch hondenbed omdat die tegendruk geeft over het hele lichaam van de hond en niet alleen op de drukpunten (die vaak pijnlijk kunnen zijn). 

Ik wil graag een:

Kies het type stof

Een matras of orthopedisch hondenbed heeft een bovenkant, een zijkant en een onderkant. Voor alle drie kanten kun je een andere stof uitkiezen. 

Stof bovenkant:

Stof zijkant:

Stof onderkant:

Tip:Heb je gekozen voor Nylon of All-weather stof? Deze stoffen kunnen gemakkelijk glijden op een gladde vloer. Om dat te voorkomen is het aan te raden om antislip stof te gebruiken voor de onderkant van het kussen.

Kies het type vulling

Hondenmatrassen kunnen wij leveren met drie soorten vulling:

Kies de afmetingen van het matras(hoes)

Hieronder kun je aangeven hoe groot de kussen(hoes) moet worden.

Lengte:
cm
?
Breedte:
cm
?
Hoogte:
cm
Ovaal:

 

N.B. Voor een hondenmatras maken wij de ritssluiting altijd over twee zijdes zodat het makkelijker is om de hoes om het schuimrubber / traagschuim te doen.